hladká mouka

cukr moučka

máslo

mleté vlašské ořechy

1 vejce + 1 žloutek

kakao

 

-          vše smíchat ( máslo nechat předem změknout) a vypracovat těsto

-          vyválet placku  a radélkem nakrájet obdélníčky 

-          obdélníky těsta namotat na trubičky a spojem položit na plech

-          péct ve středně vyhřáté troubě

-          po upečení sundat z trubiček a postup opakovat, dokud se nespotřebuje všechno těsto

-          po vychlazení omočit konce v čokoládě a nechat zatuhnout

-          poté plnit krémem nebo pařížskou šlehačkou

-          plněné krémem zůstanou křupavé, plněné šlehačkou krásně změknou

 

 Vařený krém:

 

vejce

cukr krupice

vanilkový cukr

 

-          stále míchat ve vodní lázni do ztuhnutí 

-          ihned poté míchat ve studené lázni do vychladnutí 

 

máslo

cukr moučka

rum

 

-          máslo s cukrem trochu vymíchat, přidat rum, vymíchat

-          postupně přidávat po lžících vaječnou hmotu

-          tento krásně tuhý krém vydrží i měsíc stále dobrý ( ideální na vánoční cukroví)